Од вируса корона оболело још 115 људи у Србији: Број заражених порастао на 900

У Републици Србији је до 15 часова 31. марта 2020. године регистрованo укупно 900 потврђених случајева COVID 19.  У претходна 24 часа преминуло је још седам особа, што је највећи број од избијања епидемије, а укупан број умрлих је 23.

Од последњег извештаја до 15 часова тестирани су узорци 477 особе од којих су 115 позитивне и 362 негативних на нови корона вирус. До 15 часова, 28. марта 2020.године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестиране су укупно 3561 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја. Директор Клинике за инфективне и тропске болести др Горан Стевановић рекао је да је ово најтежи дан у Србији јер је у последња 24 сата умрло још седам особа чиме се број смртних исхода повећао на 23.
"Оно чега се бојим је да није најгори у будућности, чека нас још гори дан. Ово је резултат непоштовања мера и препорука које смо давали, за које смо молили и кумили. Ако нствимо овако неодговорно да се понашамо према себи и према другима, чека нас сценарио Италије и Шпаније. Олако смо схватили опасност од ове болести. И даље се интензивно дружимо, и даље на сваки начин гледамо да избегнемо мере изолације и дистанцирања. Ако наставимо овако да се понашамо, не постоји здравствени систем који ће моћи да компензује оволики број оболелих. Жао ми је што су информације овакве, али бојим се да ће у перспективи бити још горе,"
рекао је др Стевановић на краткој конференцији на којој није било постављања питања јер су лекари навели да се морају вратити обавезама и пацијентима. Извор: Министарство здравља