Одбојка: Најбоља партија Златибора за другу победу

Одбојкашице дошле до друге победе

Одбојкашице Златибора победиле су са 3:1 екипу Лесковац 98 у четвртом колу Прве лиге Србије. Чајетински тим је одиграо најбољи меч од почетка сезоне и дошао до друге победе у такмичењу пред тежи распоред у наставку. 

Екипа Станка Брашанца је гошћама из Лесковца нанела други пораз у сезони по сетовима 25:19, 20:25, 25:22 и 25:23. 

Меч је почео одличним наступом домаћег тима који је одиграо вероватно најбољи сет од почетка сезоне и без неизвесности повео. Лесковчанке су узвратиле на сличан начин, иако су почетком другог сета биле у заостатку. У трећем делу игре, чајетински тим показује и више концентације а подршка са трибина је све гласнија. Оба тима су играла у налетима, али нису успевала да се устале, што се видело и по потезима најбоље играчице Лесковца Алкантаре. Тренери оба тима су изменама покушавали да дођу до добитне поставе, а блокерка Смиљанић је унела велику енергију у игру домаће екипе у трећем и четвртом сету. У неизвесној завршници Анђела Тошић везује веома прецизну дијагоналу и два добра блока за кључних два разлике у одлучујућем сету и велико славље домаћих.   

После четири рунде такмичења Златибор је на петом месту са половичним скором 2/2, колико имају још четири екипе, међу којима је и Лесковац 98. Исти учинак има и наредни противник Нови Сад ком се иде на гостовање наредног викенда. Максималан учинак од четири победе имају Београд и Црно Беле.