Одбојка: Преокрети и пораз Златибора

Утакмица Златибора и Црно Белих

Одбојкашице Златибора су изгубиле од екипе Црно Беле са 2:3 у трећем колу Прве лиге Србије у Чајетини. Меч обележен преокретима је на крају припао борбенијој екипи из Београда, а тим Станка Брашанца је доживео други пораз у сезони. 

Развојни тим Партизана је у Чајетини славио по сетовима 25:23, 26:24, 17:25, 14:25, 12:15.

Чајетински тим је почео слабо меч и Црно Беле су повеле са сeдам поена разлике. Ипак, при резултату 10:17, Златибор поправља сервис и блок, хвата прикључак, прелази у вођство и осваја први сет уз сјајну енергију Јоване Радановић. И у другом сету је београдски састав имао предност средином сета, али поново уз добре нападе сестара Тошић Златибор прелази у вођство у финишу и осваја други сет на разлику.

И у трећем сету је виђен преокрет, нажалост домаће екипе, у корист Београђанки. И четврти сет Златибор отвара са вођством 4:0, али како је сет одмицао, тако су Чајетинке падале, нису корист донеле ни измене, и убедљива разлика довела је до одлучујућег петог сета.

Невероватно, али за овакав меч очекивано, и у тај-брејку је Златибор са предношћу отишао на промену страна, али енергична екипа Црно Белих прави серију и долати до победе уз велико славље.

Златибор је после три кола на учинку од једне победе и два пораза, док су Црно Беле непоражене на врху табеле. Стицајем околности, чајетинска публика ће и у следећем колу, четврти пут узастопно у својој дворани бодрити своје девојке, против екипе Лесковца, која има две победе и пораз.