Одбојка: Сигурна победа Златибора против Стерије (видео)

Одбојкашице Златибора победиле су екипу Стерије са 3:0 (по сетовима 25:18, 25:22, 25:20) у 15. колу Прве Б лиге у дворани Спортског центра Чајетина.

https://www.youtube.com/watch?v=mwIgHV1CFgo&feature=youtu.be

Играчице тренера Станка Брашанца дошле су до седме победе у такмичењу и на мирној су позицији у средини табеле, а реванширале су се Стерији за пораз у првом делу у Београду. Домаће одбојкашице су имале бољи сервис и бољи блок што је било кључно за тријумф којим је прекинут низ од два пораза.

Екипа Стерије доживела је пети пораз у првенству и тренутно је на четвртом месту, са шест бодова више од Златибора.

Након нешто несигурнијег отварања меча, екипа Златибора прави серију 8:0 и долази до вођства 12:5 при сервису Исидоре Тошић. Та предност чувана је до краја првог сета, иако су и Београђанке правиле мини серије којима су држале прикључак. Ипак, бољи сервис поново долази до изражаја и Златибор добија први сет резултатом 25:18.

Други сет је резултатски био најнеизвеснији, а средином сета Анђела Тошић је сервисима донела предност од 19:15 по угледу на њену сестру у првом сету. До поена је долазила и коректорка Драговић, а до изражаја су дошли и добар блок и добра одбрана у пољу па су одбијени налети Стерије и други сет је решен резултатом 25:22.

Ношене самопоуздањем из прва два периода, одбојкашице чајетинског тима трећи сет отварају серијом 8:0, што гошће нису могле да преокрену. Сналажљивост на мрежи и препознатљиви поени и ове суботње вечери виђени су од капитена Александре Пантовић. Екипи Стерије нису помогли ни тајм аути, али је успела у финишу да смањи разлику и резултат трећег сета био је 25:20.

У наредном колу екипа Златибора гостује Руми од које је боље пласирана, док Стерија борбу за бараж наставља против првопласиране Инђије.

Златибор: А. Тошић, Селаковић, Луковић, Драговић, Соломун, Јевтовић, С. Тошић, Петронијевић, Стојановић, Мићић, И. Тошић, Власоњић, Пантовић, Раденовић. Тренер: Станко Брашанац.

Стерија: Сурла, Голић, Черњански, Станковић, Мирковић, Ратковић, Вулић, Штековић, Јовановић, Томашевић. Тренер: Марко Стојановић.