Одбојка: Златибор два пута у два дана савладао ФОК (видео)

Одбојкашице Златибора су у два дана викенда два пута савладале екипу ФОК-а, у мечевима Прве Б лиге. Чајетинке су тако дошле до 14. победе у 19 мечева, тј. дошле до 43. освојеног бода.

У утакмици 19. кола Златибор је на паркету дворане "Спортског центра Чајетина" савладао ФОК са 3:0 (25:17, 25:10, 25:23), за нешто више од сат времена игре. Домаћи тим био је надмоћнији у прва два сета, на време стекао двоцифрену разлику, коју је успевао да очува, допустивши себи чак и то да са неколико узастопних грешака омогући противницама и до пет поена у низу, али све то није озбиљније угрозило њихово вођство. Једина неизвесност виђена је у трећем периоду, гошће су у самој завршници стигле пет поена минуса и увеле овај период у напет финиш, али су домаће играчице са три успешна смеча успеле да и овај сет реше у своју корист.

У утакмици одиграној у дворани "Ваи Таи", претходно одложеном дуелу јесење полусезоне, Златибор је победио ФОК поново са 3:0 (25:18, 25:17, 25:16). Ова утакмица се донекле разликовала у односу на претходну, с обзиром да су прва два сета била неизвесна. Златибор је константно водио, али је противнички састав све до финиша оба сета имао активан резултат, између два и пет поена заостатка, с тим да су у завршницама оба сета домаће играчице биле ефикасније и успеле да увећају разлику у поенима. Чајетинке су у трећем сету серијом 5:0 направиле увод у каснији расплет овог периода, у којем су брзо повеле двоцифреном разликом (16:4), остваривши и максималних 14 поена вишка. Значајну минутажу на овом мечу добиле су и најмлађе играчице у тиму.

https://www.youtube.com/watch?v=iW6eNo8Cd3U

ОК Златибор: Тошић А, Селаковић, Луковић, Батинић, Тошић С, Смиљанић, Мићић, Власоњић, Павловић, Пантовић, Јовановић, Раденовић. Тренер: Станко Брашанац

ОК ФОК: Коларевић, Јовичић, Мишковић, Томић И, Кучера, Селак, Томић Т, Тешендић, Андрић, Пролић, Илић, Филиповић, Насађи. Тренер: Б. Добродолски

И. Јанковић