Одбојка: Златибор победио у невероватном мечу

Утакмица Златибора и Београда

Одбојкашице Златибора победиле су екипу Београда у 16. колу Банка Поштанска штедионица Прве лиге Србије на домаћем терену. У невероватном мечу који је обиловао преокретима Чајетинке су дошле до 12. победе са којом су на другом месту табеле. 

Тријумф Златибора дошао је теже него што се очекивало, али је победа уписана, иако не максимална. Исход меча у Спортској дворани у Чајетини по сетовима је гласио 21:25, 25:22, 25:19, 23:25, 16:14.

Гошће из Београда су освојиле први сет са четири поена разлике и најавиле велику борбу. Одговорио је тим Станка Брашанца са сигурном игром у наредна два сета, а потом је у четвртом виђен невероватан преокрет, који је реткост и за женску одбојку. 

Наиме, екипа Златибора је имала велику предност, резултат је у једном моменту гласио 19:10, али је уследила серија Београда којом долазе до изједначења 22:22, а потом и до потпуног преокрета 23:25. Златибор је одиграо веома слабо у завршници напада, па је меч отишао у пети сет. 

У тај брејку је поново виђена велика борба, играло се поен за поен, екипе су се смењивале у предности до самог краја, али су пресудили искуство и квалитет екипе Станка Брашанца која је показала и менталну снагу.

Златибор има учинак од 12 победа и четири пораза и на другом је месту иза екипе Клека који је на истом броју победа, али има више бодова због боље сет разлике. Екипа Лесковца 98 је доживела пораз у овом колу од Радничког Бластера, па ове екипе сада имају учинак 11/5.