Одбојка: Златибор победом над лидером потврдио квалитет

Одбојкашице Златибора после утакмице у дворани СЦ Чајетина

Одбојкашице Златибора са победом у дербију против Врања у осмом колу Прве Б лиге додатно су се приближиле врху табеле и учврстиле кандидатуру за пласман у виши ранг. 

Екипа Станка Брашанца нанела је први пораз лидеру на табели и тиму који до меча у Чајетини није изгубио ниједан бод. Чајетинске играчице су до веома важног  тријумфа дошле резултатом по сетовима 25:21, 25:23, 19:25, 25:22. Сјајни потези и узбудљив ток меча разгалили су домаћу публику која је носила одбојкашице Златибора, а подршка је била круцијална у четвртом сету када је направљен преокрет јер је Златибор од резултата 11:20 дошао до освајања сета. Чајетинским навијачима се посебно захвалио и тренер Станко Брашанац.  

"Треба имати и спортске среће на све ово, окренути резултат који смо губили осам, девет разлике. Свака част девојкама, честитао бих и противницама. Ово је искусна, добра екипа. Вероватно су имали мало лошији дан. Честитам девојкама што су преокренуле овај четврти сет, јер питање је ко би победио у петом сету."

Врање до доласка у Чајетину није изгубило више од једног сета ни на једном мечу и показало је највећи квалитет у лиги након што су прошле сезоне испало из вишег ранга. 

Дуго ће се препричавати преокрет из четвртог сета који је Залтзибор освојио, иако је губио са девет поена разлике. На сервису је у кључним моментима била капитенка Александра Пантовић, а добре потезе уласком са клупе унела је Душица Кубуровић, једно од летошњих појачања. 

Златибор има шест победа и један пораз, а већ у среду је нова прилика за побољшање скора јер у госте долази екипа Стерије, што је надокнада одложеног меча из четвртог кола. Утакмица се игра у дворани Спортског центра Чајетина 8. децембра од 20 часова. 

Мирослав Јевремовић