Одбојка: Златибор почео лигу поразом у локалном дербију (видео)

Детаљ са утакмице Златибор - Јединство

Одбојкашице Златибора изгубиле су од ужичког Јединства у првом колу Прве лиге Србије са 3:0 на домаћем терену у Чајетини. Екипа из Ужица је у локалном дербију показала већи квалитет и на старту нове сезоне је дошла до убедљиве победе али чајетински тим има шансу за поправку јер и наредне три утакмице игра на домаћем терену. 

Надали су се навијачи одбојкашког клуба Златибор да ће екипа у првом колу одиграти најбољи меч од почетка сезоне. Испоставило се да је Јединство пружило најбољу партију у укупно трећој утакмици против чајетинског тима, рачунајући и две предсезонске. Екипа коју води Владимир Меденица, селектор кадетске репрезентације Србије је у Чајетини одиграла сјајан меч са убедљивом разликом у прва два сета. У трећем сету Чајетинке су имале вођство 18:15 али су у последњој трећини сета гошће направиле преокрет и дошле до максималног тријумфа на радост публике која је дошла из Ужица да их бодри. 

Резултат по сетовима: 25:18, 25:16, 26:24 говори да су Ужичанке имале потпуну контролу над утакмицом и да екипа Станка Брашанца није била на потребном нивоу. Нападачке опције које су давале резултат у игри Златибора на овом мечу нису функционисале, а тренер сматра да је разлог недостатак усредсређености. 

Занимљиво је да ће Златибор због захтева за промену домаћинства и наредне три утакмице одиграти код куће, а птви противник је Борац из Чачка предстојећег викенда. На отварању лиге победе су забележиле Батајница, Црнобеле, Ваљево, Лeсковац 98 и Београд.