Одбојкашице оствариле зацртани циљ

Одбојкашице Чајетине

Одбојкашице Чајетине освојиле су злато на 57. Међуопштинским омладинским спортским играма Новој Вароши, што је прва титула за чајетинску одбојку на популарним МОСИ. 

Чајетинске играчице су одиграле сјајан тродневни турнир са само једним изгубљеним сетом у пет мечева. У финалу су савладале Соколац са 2:0, по сетовима 25:19 и 25:22 и тако заокружиле максималан учинак. Завршна утакмица одиграна је у сјајном амбијенту на терену Насеље, када су играна и финала других спортова. У Нову Варош су стигли и навијачи из Чајетине, а ношене том подршком одбојкашице су пружиле одличну игру. После сјајно одиграног првог сета, у другом је екипа из Босне и Херцеговине имала прилику да дође до изједначења, али се Чајетинке враћају са четири поена заостатка, неутралишу најбоље играчице противника и долазе до велике победе. 

"Девојке су одиграле супер с обзиром на то колико смо се припремали. Негде су и оне рекле да желе да освоје МОСИ, да им је доста више да будемо пети, тако је било већ неколико пута заредом. Изгубимо једну утакмицу у групи, да не кажем безвезе, остале добијемо и никако да уђемо у ту борбу за медаље. Били смо ментално чврсти, противник је имао четири поена предности, окренуо је наше вођство, али ниједног момента се нисмо предавали. То је пресудило. Девојке су биле одлучне да истерају до краја и узму ову златну медаљу,"

рекао је тренер Станко Брашанац, који је на МОСИ дебитовао 1985. као играч Ужица, а ово му је друга медаља са Игара на клупи Чајетине. Екипа  је до злата стигла најпре победама у групи над Гораждем, што ће се испоставити као најтежи меч, домаћином Новом Вароши и Бајином Баштом. Савршен скор који је претходних година често измицао екипи тренера Брашанца донео је пласман у полуфинале и меч са Пријепољем које је савладано убедљиво. Финале против Сокоца, претходног домаћина МОСИ донео је нову победу без изгубљеног сета, а за своју општину играла је и Марија Батинић, која је претходне сезоне била део екипе Златибора која је ушла у Другу лигу.

"Било ми је мало чудно кад сам њих видела преко пута, али свакако је данас бољи тим победио. МОСИ нам свима доста значе због спорта, провода, дружења, све то у једном,"

каже играчица Сокоца. Чајетина је дошла до медаље и у одбојци на песку, друге за ову генерацију јер је после бронзе у Прибоју освојено сребро. Екипа коју су чиниле Аница Нинчић, Анђела Тошић и Елена Станковић је у првој фази победила Пожегу и Соколац и тако ушла у финалну групу. Уследила је победа против Вишеграда, али је домаћин у последњем мечу дошао до победе. Код чајетинских играчица је био очигледан умор, јер су одиграле два финала узастопно без паузе.  

"Нова Варош је била фаворит, бориле смо се колико смо могле. Знамо колико Аница из Нове Вароши добро игра на песку, а с обзиром да смо претходно играле утакмицу, мало је било и умора па неке лопте нисмо стигле. Можда би било мало неизвесније, али смо задовољне," 

каже чајетинска играчица Анђела Тошић. Екипу су чиниле све чајетинске играчице које су претходне сезоне играле за Златибор и избориле улазак у виши ранг. Њима су додате искусније Сенка Јевтовић и Сара Марковић као и најмлађе дебитанткиње, али и млада повратница Аница Нинчић која је прошла омладински стаж у Црвеној звезди. До МОСИ трофеја дошле су и Марта РаденовићМилена Власоњић, Тамара РњаковићАлександра ПантовићТијана ВидићЈелена СмиљанићАница НинчићЕлена СтанковићИсидора ТошићВалентина ЛуковићНаталија БрашанацЈована Гудурић. Ова генерација била је решена да  дуго чеканом медаљом крунише своја искуства са једиствених "Игара на тромеђи". 

Злато је већ велики успех, први пут смо играле финале и сјајан је осећај. Са том намером смо и дошле. Ове године је било све супер, и што се тиче смештаја и свега. Јако је мало место, па ништа није далеко, утисци су одлично."

закључује Анђела Тошић. Две одбојкашке медаље допринеле су да овогодишњи МОСИ буде успешан за чајетинску експедицију, а поред злата и сребра које су избориле девојке на мрежи, освојена је и бронза у атлетици до које је стигла Александра Тодоровић