Одбојкашице победом завршиле сезону

Одбојкашице прославиле 13. победу

Одбојкашице Златибора победиле су Таково са 3:0 у последњем, 22. колу Прве лиге Србије на домаћем терену у Спортској дворани у Чајетини. Домаћи тим је тријумфом окончао задовољавајућу сезону у којој је освојено пето место са 13 победа и девет пораза.

Чајетинске одбојкашице већ одавно имају сјајну повезаност са својом публиком, и ова сезона је на пригодан начин завршена, победом на свом терену. Таково је савладано максималним резултатом по сетовима 25:20, 25:15, 25:19, оправдана је улога фаворита и на такмичарску паузу се одлази у лепом расположењу.   

У првом сету је борба била уједначена до друге половине, када захваљујући поенима Јоване Арсић Златибор долази до вођства од пет поена и са толиком разликом и завршава сет. У другом је разлика била убедљивија и млађе играчице добијају простор у обе екипе. У трећем сету је тим из Горњег Милановца пружила најбољу игру и водила је са 17:15. Ипак, екипа Станка Брашанца прави серију 8:1 када је на сервису била техничарка Милена Власоњић, користи грешке противница и осваја трећи сет за велико славље.

И пре овог кола је било познато да ће Златибор заврштити на петом месту другог ранга српске женске одбојке. Екипа је дошла до 13. победе у сезони, а Такову је нанела 14. пораз. У прошлој сезони, дебитантској у овом рангу Чајетинке су имале једну победу више и завршиле су на четвртом месту. Златибор је ову сезону завршио са шест узастопних победа.