Одбојкашице у пуном погону (видео)

Одбојкашице Златибора на тренингу

Одбојкашице Златибора већ две недеље се припремају за нову сезону у којој ће дебитовати у Првој лиги Србије. Екипа Станка Брашанца је освежена са неколико појачања од којих је најзвучније име Александра Спасенић, повратница у матични клуб.

Иза одбојкашког клуба Златибор је историјска сезона у којој је изборен пласман у други ранг српске одбојке, који је летос адекватно прослављен, али се на време почело са припремама за највећи изазов у 20 година постојања клуба. Тренер Станко Брашанац са помоћницом Снежаном Томић окупио је екипу са окосницом из прошле сезоне коју чине капитенка Пантовић, Власоњић, сестре Тошић, Јовановић, Раденовић, Поповић... У екипи није више Душица Кубуровић која је завршила каријеру, као ни Марија Батинић, па су попуњене дефицитарне позиције.

„Рад протиче добро, девојке добро тренирају, испуњавају све наше захтеве. За сада је у плану физичка припрема , а упоредо са тим иде и део рада са лоптом  и осталих детаља и како се буде приближавало првенство, тако ћемо повећавати обим рада са лоптом, а смањивати физички рад“,  рекао је Брашанац. 

У матични клуб у ком је направила прве одбојкашке кораке вратила се Чајетинка Александра Спасенић. Искусна играчица на позицији либера у богатој каријери је наступала за Јединство, Црнокосу, Футог, Железничар из Лајковца и румунски Алба Блаж, а прошле сезоне је играла за Спартак из Суботице. Одбојкашица рођена 1995. године је освојила првенство и Куп Србије, Куп Румуније и Куп Балкана.

 „Прошле године нисмо успели да нађемо заједнички језик, међутим ове сезоне уласком у виши раг и већим и крупнијим променама у смислу напретка клуба дошло је до те сарадње, тако да после скоро 20 година ја се враћам у Чајетину. Скрена да будем, не знам шта могу да очекујем пошто јако дуго нисам играла Прву лигу, доста промена се у самој Лиги десило, ушли су неки нови клубови из Супер лиге, то јесте из Прве Б лиге, тако да моја очекивања, мислим и очекивања клуба за ову сезону су не опстанак, али борба за неку средину табеле. Мислим опстанак се подразумева, али борба за средину“ рекла је Александра  Спасенић и додала : „Искрено морам да похвалим нови амбијент, феноменалан је за рад и ја сам ту већ три, четири сезоне, радим са девојкама преко летње паузе . Емоције су помешане, узбуђена сам и имам неку већу одговорност, па да кажем и неку позитивну трему, с обзиром да су све то моји мештани, људи који ће вероватно доћи да подрже да бодре вероватно у већем броју него претходних сезона. Узбуђена сам, могу рећи и мало уплашена, заправо има те, неке, позитивне треме“, 

Златибор ће наредне недеље одиграти прву контролну утакмицу, а потом наступа у другом колу Купа Србије. Жреб за Прву лигу Србије одржаће се половином септембра, а такмичење ће почети 23. октобра.