Одбојкашице Златибора савладале ФОК (видео)

У утакмици 11. кола Прве Б лиге одбојкашице Златибора савладале су на паркету "Спортског центра Чајетина" екипу новосадског ФОК-а са 3:1 у сетовима, дошавши тако и до друге победе у овој години, укупно пете у сезони.

У првом сету виђена је веома неизвесна борба. Домаће су у једном тренутку, највише захваљујући успешним нападима по десној страни преко Андријане Драговић, повеле са 10:5, али су са неколико грешака дозволиле изједначење (10:10). ФОК је новом серијом поена, нешто касније, по први пут повео (18:17). У напетој завршници сета гошће, за које је наступала прошлогодишња играчица Златибора, Тања Тошић, су најпре спасиле две сет лопте (при резултату 24:22), потом дошле у прилику да и саме имају сет лопту, коју су искористиле (24:26).

Слично ситуацији из првог периода, Златибор је дошао до 13:8, с тим што овога пута нису дозволиле Новосађанкама резултатски повратак, те су релативно лако изједначиле (25:13).

Вођство домаћих играчица у трећем сету било је константно, а уз успешне нападе кроз средину и неколико грешака гошћи у организацији напада, постепено се увећавало, тако да је било извесно да ће у четврти сет Златибор ући као тим у предности (25:13).

ФОК се није предавао, био је у егалу почетком четвртог периода, али су Чајетинке у овој деоници мање грешиле и биле конкретније у нападу, тако да су одржавале између четири и шест поена предности, што је био увод у освајање овог сета (25:20) и победу на овој утакмици.

ОК Златибор: Тошић А, Селаковић, Драговић, Соломун, Јевтовић,  Тошић С, Јевтовић, Терзић, Стојановић, Милошевић, Тошић И, Раденовић, Пантовић, Власоњић. Тренер: Станко Брашанац

ОК ФОК: Коларевић, Јовичић, Кучера, Селак, Томић, Тешендић, Пролић, Илић, Ђуров, Радојичић, Марчетић, Тошић Т. Тренер: М. Браић

https://www.youtube.com/watch?v=zhMZ_GyhTr4