Одборници СО Чајетина потврдили одлуку о помоћи средњошколцима (видео)

40. седница СО Чајетина

Једина одлука на 40ој, ванредној, седници скупштине општине Чајетина односила се на усвајање исплате помоћи ученицима средњих школа из чајетинске општине из републичког буџета на основу одлуке Владе Републике Србије.

Влада Србије донела је одлуку о исплати једнократне помоћи ученицима средњих школа. Из тог разлога све локалне самоуправе су биле у обавези да одрже седнице скупштина локалних самоуправа да би потврдиле ту одлуку.

„То је процедурална ствар зато што је   Влада Републике Србије донела уредбу  за исплату једнократне новчане помоћи ученицима средњих школа и све локалне самоуправе су морале данас да одрже седнице локалних скупштина да би потврдиле ту одлуку с обзиром да ће средства бити уплаћена локалним самоуправама. Мислим да ће од понедељка почети исплата тако да смо ми данас одржали ову ванредну седницу са том једном тачком дневног реда како би средњошколци већ наредне недеље могли да добију ту помоћ,“

рекао је председник СО Чајетина Арсен Ђурић. Да подсетимо, у овој седмици је локална самоуправа општине Чајетина добила  донацију у виду 20 лап топ рачунара од Министарства државне управе и локалне самоуправе, што је био повод за питање да ли је овакав вид сарадње део предизборне кампање.

„Ми у последње време заиста добијамо доста средстава од републичких министарстава, наравно учествујемо на конкурсу за та средства као што смо учествовали на конкурсу за доделу ових лаптопова. Тај конкурс је био расписан далеко пре расписивања избора тако да ја мислим да то нема везе са предизборном кампањом, тако се поклопило - тај временски период доделе, а мислим да то није нека толико значајна донација. То су континуиране активности, током читаве године ми добијамо нека средства или се одобравају неки пројекти од стране републичке владе,“

одговорио је Ђурић. Следећа седница СО Чајетина биће одржана 14. децембра када би требало да буде  усвојен и финансијски план за 2024. годину.