Одлуке и рад СО Чајетина у 2019.(видео)

Оцењујући рад СО Чајетина у 2019. години, председник СО Милоје Рајовић је рекао да је захваљујући разумевању и ажурности одборника рад скупштине био ефикасан. Оно што је посебно нагласио, а што је битно за функционисање општинске управе, јавних предузећа и установа, на претходној седници усвојени су њихови финансијски планови и програми како би од почетка 2020. стартовали са предвиђеним активностима.

https://www.youtube.com/watch?v=EUYi1GdwQ-k

У 2019. години одржан је велики број седница СО Чајетина на којима су усвојене веома значајне одлуке. У децембру је, усвојен буџет општине Чајетина за 2020. годину, као и финансијски планови и програми општинске управе, јавних предузећа и установа. Ово је постала пракса у задњих пет година, каже председник СО Чајетина Милоје Рајовић, јер се увидело да се са пословима предвиђеним за наредну годину лакше стартује ако су финансијски планови и програми већ усвојени.

"Општина Чајетина је општина са највећим бројем захтева, што се тиче приватне градње на Златибору и у Чајетини као и градње у селима. Све морамо да урадимо брзо како би странке биле задовољне. Ми смо то, према мом мишљењу, задњих година успели пре свега брзим и ефикасним радом локалног парламента који је морао да усвоји најважније одлуке, а затим и радом Општинске управе која је сигурно дала велики допринос да се све одлуке спроведу," рекао је  Милоје Рајовић сумирајући резулте рада у овој години.

Добар и учинковит рад скупштине био је такав и захваљујући доброј сарадњи са суседним општинама, као и са општинама ван граница Србије.

"Са представницима других општина се договарамо како у наредним годинама ући у заједничке пројекте, јер ми сигурно имамо искуства у извођењу великих пројеката. Бићем једна од првих општина у Србији која ће имати најсавременији систем за пречишћавање отпадне воде. Он се завршава, опрема се монтира, тако да ће по његовом пуштању у рад општине из окружења али и других држава моћи да примене наша искуства у својој средини." 

Рајовић истиче да је још један велики посао завршен, а он се тиче усвајања измене генералних планова, пре свега Плана генералне регулације Златибор и Чајетина - 2. фаза. Озбиљни послови завршени су и куповином и реконструкцијом  хала на Златибору и у Чајетини чиме се одговара на потребе локалне заједнице за још бољим развојем спорта и спортског туризма код нас. Оно чиме се поносе јесте и реновирање и обнова школа  и вртића у општини како би боравак и рад деце у њима био што лепши и здравији.

"На обнови школе радили смо у Сирогојну, матичној школи у Чајетини где је извршена комплетна реконструкција... Вртиће смо урадили по селима, обновили вртић на Златибору а у Чајетини завршили спрат чиме полако заокружујемо његову реконструкцију. У следећој години очекује нас и обнова фискултурне сале на Златибору а конкурисаћемо и за обнову школе у Мачкату, чиме ћемо завокружити читав процес обнове свих наших образовних установа", истакао је Рајовић

Бринући о најмалађима, Општина брине и о останку људи на овим просторима. Можда најбоље у прилог томе говоре подаци о броју рођених беба којих је до почетка децембра  140,  што је за око трећину више него прошле године.

Мирјана Ранковић Луковић