Одржан 10. Трибалион на Златибору (видео)

т

Трибалион трка је јединствена и једна од масовнијих организација која окупља људе из разних крајева Србије, Балкана и шире. Овог викенда на Златибору је одржана 10. јубиларна трка у којој је учествовало преко 2500 учесника из разних крајева Србије и Балкана. Победници у  ТРИБАЛИОН Челенџ у категорији  "Елите“ су  Матија Цуковић   и  Вера Урдаревска, а у  "Опен“ Обрад Бабић  и Дуња Лубарда . У ТРИБАЛИОН Грин су најбољи били:  Милош Рајичевић   и  Дијана Станишић у категорији "Елит", а у  Опен“ - Давид Челић  и Јелена Стојиљковић .

10 јубиларна, а друга по реду трка са препрекама одржана је у суботу на Торнику. Трка  се одржала у две такмичарске категорије, "Челенџ" и "Грин".

"Грин" категорија је била у дужини од 10, а "Челенџ" од 20 километар са препрекама попут провлачења кроз жицу, пењање уз конопац, пузање кроз цеви, манки бар, бацање копља и други. Ове године је враћена и "Дечија трка" која је била укинута у време короне , а са њом је отворен овај трибалион

Организатори казж да је све протекло у најбољем реду и без већих повреда, а златиборски терен је испунио очекивања учесника. Победница женске категорије у "Челенџ" групи каже да се спремала за ову трку и да је  зa победу пресудна ментална стабилност исто колико и физичка

И ако првобитно замишљена да се одвија на Тари, организатори Трибалиона су увидели потенцијал златиборског краја и његовог разноликог терена за ову манифестацију па ће се и убудуће годишње организовати на ове две планине. У плану су додавања нових изазова и препрека за предстојеће трке, а до тада са ове трке одлази преко 2500 учесника из разних крајева Србије и Балкана са добрим утисцима, медаљама и фотографијама за успомену.