Одржан четврти меморијални турнир "Момир Лазаревић Мокач" (видео)

Меморијални турнир "Момир Лазаревић Мокач"

Четврти меморијални турнир у малом фудбалу "Момир Лазаревић Мокач" одржан је на Златибору уз учешће девет екипа. Турнир је освојила екипа Авантура, а такмичењу су присуствовали чланови Мокачеве породице, колеге и пријатељи, као и представници општинског руководства.

Још једном, четврту годину заредом, на теренима Чиготе организовано је дружење у знак сећања на Момира Лазаревића Мокача, онакво каква је он највише волео. Фудбалско надтметање уз послужење испратили су представници општинског руководства, Мокачеве колеге из Водовода, а у име породице турнир је отворио Момиров отац Мишо Лазаревић.

"Хвала Вам што сте данас дошли у овом броју. Нама је срце пуно, за нас сте сви победници!"

На турниру је учествовало седам сениорских екипа и две пионирске које су одиграле један ревијални меч. Прво место освојила је екипа Авантуре, са неколико активних и бивших играча који раде у Авантура парку а у финалу је савладала КМФ Златибор са 4:0. Коначан пласман попуниле су екипе Ветерани, Рудине, Кафе Пако, Водовод и Рудине. За најбољег играча турнира проглашен је Немања Стојановић из екипе Авантура, најбољи голман је Иван Љубичић из екипе Рудине, а најбољи стрелац Никола Милић из екипе Ветерани са осам голова. 

"Морам да кажем да је овај турнир у духу нашег Мокача, како је он волео, желео, радио, уз спорт и дружење пре свега. Док је нас пријатеља и породице, овај ће турнир живети,"

рекао је генерални секретар Спортског савеза Чајетине Мирко Петровић. Овогодишњи меморијални турнир отворен је песмом Саше Матића "Аманет" која ће због своје поруке бити својеврсна химна турнира.