Одржан други меморијални турнир "Момир Лазаревић Мокач" (видео)

На другом меморијалном турниру "Момир Лазаревић Мокач" учествовало је шест екипа на теренима СБ Чигота, а победу је однела екипа КМФ Златибор.

Момир Лазаревић је за живота био чест гост и подршка фудбалским турнирима у општини и округу, а његови пријатељи сећање на популарног Мокача одржавају кроз фудбал и дружење које је толико волео. Меморијални турнир који је други пут одржан има велику емотивну вредност за породицу Лазаревић.

"Сви који су дошли су, за мене и породицу, победници. Сви који чувају сећање на сина нашег су победници у сваком погледу, а на утакмицама је тријумфовао најсрећнији. Неизмерно хвала свима, ја не могу да опишем колико нам ово значи,"

рекао је Мишо Лазаревић. На турниру је учествовало шест екипа. Добре партије у првој рунди пружили су екипа ЈП "Водовод", и састав "Син Аки Магугу", као и гости из Београда "Није преша", док је треће место освојила екипа "Рудине". У финалу је екипа Клуба малог фудбала "Златибор" победила младу екипу "Другари" са 4:1. У такмичењу прецизности "Погоди пречку" најбољи је био Жарко Љубојевић, најбољи стрелац турнира био је Немања Стојановић из екипе Другари, за најбољег голмана проглашен је Урош Јовић из екипе "Није преша", а за најбољег играча изабран је Марко Костадиновић, члан КМФ "Златибор".

"Ми смо мало старија екипа, док је покајни Мокач био са нама, били смо у експанзији форме и освајали смо све могуће турнире. То више нисмо у могућности, ни због обавеза ни због наших година. Долазе млађи, желим им да нас наследе и да ураде бар пола од онога што смо ми урадили и биће успешна екипа. Нисмо ишли на много турнира заједно ове године. Док можемо да ходамо, ова екипа ће играти овај турнир. Трудићемо да испоштујемо још пар турнира који нам значе и оне који поштују овај турнир,"

рекао је Немања Кутлешић, члан КМФ Златибор и један од организатора турнира. У име организације Спортског савеза Чајетина и КМФ-а Златибор уручене су захвалнице јавним предузећима за помоћ у организацији меморијалног турнира који постаје традиција. https://www.youtube.com/watch?v=MZyFAI1zo-g&ab_channel=TV%C4%8Cajetina