Одржан "Матине на гондоли" на Златибору

"Матине на гондоли"

„Матине на гондоли“ први пут  одржан је јуче 13.07.2022. на најдужој гондоли на свету. Поред пријатеља и пословних партнера, окупили су се бројни медији, који су на девет километара непрегледних пејсажа, уживали у гостопримству. 

Током дружења, присутнима су представљени резултати досадашњег рада, и најављене будуће активности Голд гондоле.

Матине је почео ретроспективном изложбом фотографија “Од лакомице до Голд гондоле”, која је уприличена на врху Торника. Дружење смо наставили на међустаници, где је директорка Голд гондоле Бојана Божанић, пожелевши добродошлицу гостима, изјавила:
“Голд гондола је најважнији пројекат и највећа инвестиција у историји општине Чајетина, финансиран искључиво из општинских средстава, не само да је оправдао, већ је и надмашио  најоптимистичнија очекивања. Ово је пројекат, чију реализацију су помогли партнери из француске компаније ПОМА. Досадашњи рад је обележен великим интересовањем јавности, медијском пажњом и обарањем многих рекорда. Највише признање, коју додељује Општина Чајетина, “Златиборска повеља”, додељена нам је после само годину дана рада. Веома смо поносни на њу јер су наши напори препознати, али и обавезујући нас да будемо стално бољи.”
Голд гондола има огроман значај не само за општину Чајетина и Златибор већ и за целу Србију, јер је туристичка понуда земље овим пројектом додатно обогаћена, и постављена на сам пиједастал атрактивности у овом делу Европе. 

 

Девет километара најмодерније ваздушне трасе златиборске гондоле повезује центар Златибора са ски центром Торник, преко Рибничког језера на којем се налази међустаница. Гондола тренутно има капацитет 800 путника по сату у 72 засебне кабине са по 10 места. Вожња Гондолом пружа импресивних 50 минута живописних пејзаже Златибора из птичије перспективе.