Одржан Звезда куп у нордијском скијању

Такмичарке у нордијском скијању на Тић пољу

На дводневном такмичењу Звезда ФИС Куп у нордијском скијању на Тић пољу двоструке победе однели су Ања Илић и Страхиња Ерић, а учешће је узео велики број такмичара у млађим категоријама из локалних клубова Звезда и Златибор, као и гостију из Босне и Херцеговине и Македоније. Било је ово друго такмичење у претходних седам дана, након Балкан Купа.

На традиционалном Звезда Купу дуплу победу је остварила Ања Илић, према очекивањима, и тиме наставила процес припрема за Пекинг. Квалитет у односу на конкуренцију потврдио је и Страхиња Ерић са два прва места, испред колеге из репрезентације Босне и Херцеговине Милоша Стевића и искусног Македонца Дарка Дамјановског. У претходних седам дана до одличја су стигли такмичари од којих се у клубу Звезда очекује да буду наследници Ање Илић у наредним сезонама. Ђорђе Пауновић се већ такмичи у сениорској конкуренцији и у Звезда купу је стигао два пута до четвртог места, док је у Балкан купу освојио две златне медаље,

"Ови резултати су по мени најбољи и мислим да је ово веома добар почетак сезоне за мене. Освојио сам два злата, био четврти и лепо сам возио трке. Веома ми значи што су овде такмичења, јер овде и тренирам. Очекујем да са оваквим резултатима наставим и да будем што бољи и успешнији у овој категорији, циљ ми је да будем први у првенству Србије," 

каже Пауновић, а Ана Јеремић је у последњој јуниорској сезони.

"Задовољна сам својим претходним тркама. Јуче сам имала мали пех на стази, али данас сам вратила све то. Надам се што бољој сезони."

 Посебно занимљиво је било на такмичењима млађих категорија, поготово код деце рођене 2015. или 2016. године која су добила највећу подршку. У категоријама до 14 година златне медаље освојили су Андрија Тошић, Јелена Јоксимовић, Богдан Смиљанић, Софија Смиљанић, а додељене су и медаље за Балкан Куп који је одржан претходне седмице. 

Према тренутном распореду, на Златибору ове сезоне више неће бити смучарских трка, а у свим такмичењима ће уследити пауза од 6. фебруара због Олимпијских игара у Пекингу на којима ће Србију представљати и Ања Илић