Одржана 45. седница СО Чајетина (видео)

Данас је одржана 45. седница Скупштине општине Чајетина. Дневни ред имао је  27 тачака, али је седница завршена без много полемика, за непуних сат времена.Највећи број тачака односио се на решавање имовинских односа.

https://www.youtube.com/watch?v=ein3E4Ed20I

На данашњој седници СО Чајетина одборници су, између осталог,  усвојили : Предлоге решења о давању сагласности на Планове рада са финансијским плановима за 2020.годину Спортско туристичког центра Златибор и Туристичке организације регија Западне Србије.

"Усвојили смо данас План рада наше хале на Златибору коју смо пре годину дана купили од словеначког стечајног суда. Ми улажемо значајна средства у њу и врло нам је важно да профункционише са циљем да у њу долазе екипе из земље и иностранства на припреме. Успели смо у томе, ево смањујемо трошкове грејања хале , аускоро ћемо кренути у реконструкцију и замену паркета тако да ће хала бити опремљена по најсавременијим спортским стандардима. Из тог разлога очекујемо велики број гостију из света спорта који ће доћи да тренирају на Златибору. Надамо се да ћемо то у току године остварити", каже  Милоје Рајовић, председник  СО Чајетина.

Општина Чајетина ће преко Туристичке организације Регија Западне Србије, а уз подршку Министарства туризма, реализовати пројекат који се тиче Стопића пећине. Данас је усвојен и  Предлог решења о разрешењу и  именовању председника и чланова Општинске изборне комисије општине Чајетина.

"Успели смо данас да се усагласимо са свим политичким групама које су у саставу чајетинског парламента и да се, уз предлоге одборника, договоримо око ове тачке. Имамо осам чланова општинске Изборне комисије и треба им пожелети срећу у раду у ова наредна два месеца како би се избори у општини Чајетина спровели у најбољем могућем реду. Поред њих ће радити и једно тело са републичког нивоа, тако да се надам да ће у њиховом заједничком раду све бити у реду и да ће се избори, као и претходних година, спровести на културан, достојанствен и добар начин ", додао је Рајовић.

Око 20 тачака 45. скупштинске седнице односио се на решавање имовинских односа, а тицао се допарцелације и куповине грађевинског земљишта од стране заинтересованих за градњу на Златибору.

М.Ранковић Луковић