Одржана 47. седница СО Чајетина ( видео)

Чајетински одборници

Одборници Скупштине општине Чајетина заседали су 47. и последњи пут у овом сазиву с обзиром да се 2. јуна одржавју локални избори.

Одборници су усвојили одлуке о отуђењу за четири парцеле на Златибору укупне вредности 13.600.000 хиљада динара четири парцеле и докуп земљишта у вредности 18 870.000 динара на Златибору. На јавни оглас за отуђење поново је стављено 18 парцела, као и по две нове у Чајетини и на Златибору.

Извештај о раду поднели су библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“, директорка Снежана Ђенић, директора КЦ Златибор Даница Јевтић Шишовић, директорка Предшколске установе „Радост“ Јелена Митрашиновић Брашанац, а усвојени су и извештаји КЈП „Златибор“, ЈКП „Водовод“ и Туристичке регије Западна Србија. За све ове извештаје су гласали и одборници Српске напредне странке. Директор предузећа Еко аграр Марко Марић изнео је годишњи план уређења и коришћења пољоприврдног земљишта на територији општине Чајетина површине 458,6 хектара који је изрђен уз сагласност Министарства пољопривреде.

Донете су и две одлуке о улагањима средствима инвеститора. Један је апарт хотел Парк ризорт који ће на име компензације извршити изградњу пута дужине 428 метара код стамбеног комплекса Калман, радове на кружном току и изградњу фудбалских тирбина на терену у Чајетини у укупној вредности од 22 милиона динара. Предузеће „Тејком“из Београда ће за Комунално јавно предузеће „Златибор“ извршити куповину асфалтне базе и финишера у вредности око 58,3 милиона динара.

Ово је била последња седница у овом сазиву којем је завршен мандат после четири године.