ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА „ФОКУС“ У САРАЈЕВУ, ЗЛАТИБОР СЕ ПРЕДСТАВИО ЗЕМАЉАMA ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ

У петак 16. марта 2018. године у хотелу "Hollywood" у Сарајеву одржана је конференција „Фокус“, конференција о комуникацијама и иновацијама у јавној управи и јавним компанијама. Прво издање конференције одржано је 2017. године у термама Тухељ, а за овогодишњу конференцију одабран је град мултикултуралности, главни град Босне и Херцеговине.

Програм конференције конципиран је тако да послужи као едукацијска платформа за повезивање и размену знања и искустава у циљу подстицања позитивних промена кроз једноставну и транспарентну комуникацију представника јавних служби с грађанима.

Програм конференције „Фокус“  обухвата бројне практичне примере о најновијим трендовима у комуникацији у јавном сектору, изазовима с којима се јавни службеници сусрећу, те саветима како унапредити комуникацију на свим новоима.  На овогодишњој конференцији која је одржана у Сарајеву учествовала је и Туристичка организација Златибор, као најважнија јавна установа која се бави организацијом, унапређењем и промоцијом туризма Златибора, организовањем и учешћем у туристичким и другим манифестацијама и скуповима, подстицањем изградње туристичке инфраструктуре и уређењем простора, као и свим активности које су непосредно везане за туризам. С обзиром да Туристичка организација Златибор настоји да јавности што боље презентује туристичку понуду Златибора и да највећи део напора усмерава на комуникацију са постојећом и потенцијалном туристичком тражњом, сарадницима на дестинацији и локалним становништвом ова конференција права је прилика да једна од најуспешнијих туристичких организација региона представи свој рад и размени искуства са осталим установама јавне управе и јавним компанијама.

Конференција која је на једном месту окупила земље Југоисточне Европе и на којој је било преко 150 учесника, била је прилика и да се Златибор промовише као туристичка дестинација презентацијом целокупне туристичке понуде и своје лепоте, атракције и бројне  активности за туристе приближи учесницима конференције путем промо филмова и фотографија које „златну планину“ приказују у најбољем светлу.

  Извор: ТО "Златибор"