Одржана ревија "Грација КУП 2023." у хали ТРК-а на Златибору

r

Традиционална ревија ритмичке гимнастике у организацији клуба "Грација" из Ужица и "Звездице" са Златибора, одржана је протеклог викенда у Туристичко рекреативном комплексу на Златибору. На међународном турниру учествовале су такмичарке (девојчице узраста од 5 до 15 година), из домаћих клубова, и клубова из региона. Спонзор ревије била је општина Чајетина заједно са Спортским савезом Чајетина, Туристичко рекреативним комплексом Златибор, Културним центром Чајетина, Туристичком организацијом Златибор и град Ужице.

Ове године навршило се 20 година од оснивања клуба "Грација" који и након толико година постојања, може да се похвали великим бројем чланова које поседује и запаженим успесима својих спортисткиња. Преко 150 младих гимнастичарки су публици приказале своје индивидуалне и групне вежбе, кореографије су изводиле веома коректно што је публика и наградила громогласним аплаузом.

На 20. Међународној ревији наступиле су девојчице које вежбају у школама ритмичке гимнастике клубова "Грација" из Ужица и "Звездице" са Златибора, као и гостујућих клубова из Ниша, Тузле, Сарајева, Високог  и Црне Горе. Клуб домаћин тренутно броји преко 100 чланова а тренинзи се одржавају на Златибору, у Ужицу и у Пожеги. 

Kлуб ритмичке гимнастике "Грација" из Ужица већ 20 година успешно ради на овим просторима. Иза себе има веома похвалне резултате са међународних турнира у Европи, као и у нашој земљи. Спорт који није толико познат на нашим просторима и који они на све могуће начине покушавају да поспеше и промовишу, заслужује пажњу јавности, јер је један од ретких који се доста ослања на уметност и културу и као такав гради квалитетне персоне нашег друштва са изграђеним системом вредности. Морамо истаћи њихову јако добру сарадњу са Руском Федерацијом, која је једна од колевки овога спорта и где је он на највећем могућем нивоу.

Све учеснице ревије добиле су медаље и захвалнице за учешће и промоцију спорта.