Одржана традиционална акција "Златиборски видиковци" (видео)

ПК „Торник“ Чајетина

Планинарски клуб „Торник“ из Чајетине, протеклог викенда одржао је традиционалну акцију „Златиборски видиковци“. 

Другу годину заредом планинарски клуб „Торник“ из Чајетине организује акцију „Златиборски видиковци“,под покровитељством Планинарског савеза Србије. 

„Данашња стаза дугачка је 14км. Креће се са Тић поља, прво идемо на Споменик на Шуматном брду, затим се крећемо преко Криве брезе, Јединог бора, па до врха Чукер на 1359 м надморске висине, а потом идемо према врху Коњодер, а онда се спуштамо ка кањону реке Катушнице, и онда настављамо преко Гајева и стижемо на почетну тачку, на Тић поље“, каже Марко Џамбасовић, председник ПК „Торник“ Чајетина.

Валентина Токовић, начелник Планинарског савеза Србије каже да је реч о акцији која не промовише само Златибор, већ и целу југозападну Србију. 

„Све што је добро треба да траје, па тако и ова акција која сваке године окупља све већи број учесника. Ту је још једна активност,поред ове, која ће се ускоро одржати, а реч је о Балканском првенству у планинарској орјентацији ,које ће се одржаће  овде на Златибору“.

Ова акција окупила је преко 100 учесника из целе Србије. Први пут учешће на  „Златиборским видиковцима“ су узели чланови Планинарско спортске организације„Вихра“ из Рудог.

„Када сам се упознао са председником Друштва, Марком, на Голд трејлу ове године, дошли смо на идеју да направимо заједничко дружење. Позив је стигао и нас пет се одазвало из Рудог, најбитније је лепо дружење“,Никола Вилотић, члан Планинарско спортске организације„Вихра“ из Рудог.

Након пешачења, на Тић пољу је организована подела захвалница свим учесницима, и ручак.  

Да акција буде успешно завршена, потрудили смо се да спремимо кувани пасуљ, као добри домаћини. Надам се да ће гости отићи задовољни са Златибора“, Петар Весовић, члан ПК „Торник“ Чајетина.

Планинарски клуба Торник, 23. септембра организује Дан пешачења, под покровитељством Планинарског савеза Србије , и уз подршку Министарства здравља и Министарства просвете. За разлику од претходних  година, ове године пешачиће се измењеном стазом, која води из центра Чајетине до Обадовог брда и Ока, и назад кроз Очку Гору ка почетној тачки.