Одржана трибина "Знање - основна животна вредност" (видео)

Трибина Знање једна од основних животних вредности

У библиотеци Љубиша Р Ђенић одржана је трибина о „Значају образовања“ чији су предавачи били чланови ученичког парламента ОШ „Димитрије Туцовић“ из Чајетине и са Златибора. 

Трибина „Знање-једна од основних животних вредности“ спроведена је као иницијатива Ученичгог парламента у сарадњи са психолошко-педагошком службом ОШ „Димитрије Туцовић“. Ова трибина настала је након одрађених анкета које су спровели чланови парламента са осталим ученицима  о томе какво је њивово мишљење о значају и важности образовања, и да ли је образовање један од пресудних приоритета у њиховом животу. 

„Знате да данас често чујемо флокскулу, шта ће вам школа, шта вреди од школе, па онда ми који се бавимо са образовањем и којима је образовање један од основних приоритета смо одлучили да проширимо ову причу и организујемо ову трибину за родитеље која је интерактивна, и где ћемо заједнички разговарати о томе колико је образовање данас важно. Ово је пре свега усмерено на то да олакшамо родитељима рад са децом код куће, знамо колико то изискује времена и колико може да буде велики изазов. Део о коме ћу ја причати се односи на то, како научити да учимо, како лакше учити, причати о методама и начинима како постићи циљ што брже, што ефикасније, причаћемо о концентрацији, брзом читању и другим сличним темама“, рекла је Ивана Милојевић, координаторка парламента. 

Јелица Бујић, Лена Јеремић, Сања Гледовић , Алекса Митровић, Јанко Гукић и Лука Борић, чланови Ученичког парламента потрудили су се да на Трибини представе резултате акнете и дају одговоре на питања о значају учења, и коју моћ учење има.  

„Данас имамо за циљ да одржимо трибину родитељима и да им кажемо нешто више о учењу, и о значају о значају учења, а након ове акције планирамо исту трибину са нашим вршњацима и уценицима“, рекла је Јелица Бујић, ученица 8. разреда ОШ „Димитрије Туцовић“.                                                                  "Ми смо сповели анкету шта наши вршњаци мисле о учењу и колико је за њих учење важно. И данашње теме су колико је учење важно и значајно за нас као личности, колико нам помаже и колико утиче на нас“, рекао је Лука Борић, ученик 8. разреда ОШ „Димитрије Туцовић“. 
„Биће приказана анкета мојих вршњака и мене како смо ми видели знање и  моћ, и како се користи у добре сврхе и у лоше сврхе“, рекла је Сања Гледовић, уценица 8. разреда ОШ „Димитрије Туцовић“.

Едукација и учење од малих ногу помажу у изградњи моралних вредности и разних интелектуалних вештина уз помоћ којих ће се дете развити у отвореног успешног појединца, увек спремног на позитивне промене у свом животу, закључак је са Трибине. 

Сања Глишовић