Одржано књижевно вече Слободана Симић у чајетинској библиотеци (видео)

s

У библиотеци Љубиша Р. Ђенић одржано је сатирично-поетско вече Слободана Симића. Овом приликом говорили су Мирјана Ранковић Луковић завичајна књижевница, професор Жарко Требјешанин и аутор.

Слободан Симић, по професији психијатар, али више од три деценије српској јавности је познат као песник, афористичар и прозаиста. У библиотеци Љубиша Р. Ђенић у Чајетини је представио најновију књигу кратких сатиричних прича, „Колективно лудило“ и  књигу поезије „Дођи кад хоћеш“.

„Библиотека у Чајетини је један невероватно значајан културни стожер овог краја и она помаже издаваштво и издавање књига и конкретно мени су помогли. Издали су ми књигу "Дођи кад хоћеш" збирку песама која је изашла 2022. године и због короне у том периоду није представљена публици. Ова нова књига се зове "Колективно лудило" и суиздавач је библиотека Љубиша Р. Ђенић. То је збирка афоризама и књига која је ове године добила награду Радоје Домановић за најбољу књигу сатире за 2023. Ово је време сатире јер су околности у којима живимо екстремне а оне повлаче и екстремно писање. Моја књига изабраних афоризама задњих пет година, садржи афоризме који говоре о овом нашем времену као таквом какво је", каже Слободан Симић, књижевник.  

Од 1985. године сарадник је многих листова и часописа. Његови драмски текстови извођени су у позоришту и на телевизији. Дела су му преведена на 12 страних језика. Заступљен је у преко 50 домаћих и страних антологија и зборника. Објављивао је у више од 70 домаћих и страних новина и часописа.