Осам наслова чајетинске библиотеке на 66. Међународном сајму књига у Београду (видео)

b

Међународни београдски сајам књига отворен је 21. а трајаће до 29. октобра. У току Сајма низом програма биће обележено 190 година од рођења Јована Јовановића Змаја, а годишњице рођења биће повод и за трибине посвећене Милошу Црњанском и Радоју Домановићу. На Сајму ће  најзначајнији домаћи и бројни инострани писци и издавачи представити актуелну продукцију, као и стара издања.

На 66. београдском сајму књига штанд Ужичких издавача публици ће се представити са 92 наслова, издата од стране 37 аутора , међу којима се нашло и 8 издања Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ из Чајетине. Слоган овогодишње манифестације је „Живеле књиге“.

"Библиотека Љубиша Р. Ђенић и ове године се веома успешно појављује као издавач на 66. Међународном сајму књига у Београду. Књиге које ћемо ми представити су: "У загрљају месечине" Саве Борчић, књига која је ове године добила Паунову награду, затим "Завичај Сретена Марића" Илије Мисаиловића, "Биографски лексикон Златибора" Милисава Р. Ђенића, "Збирајуће знање кроз стихове" Љиљане Андрић, "Овоземаљски дани као реке увек теку" Милосава Г. Радибратовића, "Вечне куће златиборске" Босе Росић, "Голубови на штриканој завеси" Слободана Ристовића и "Колективно лудило" Слободана Симића. Све ове књиге ће бити представљене у склопу представљања промоције ужичког издаваштва у сали Иво Андрић у среду 25. октобра у 12 часова", рекла је Љиљана Ракић, библиотека Љубиша Р. Ђенић. 

За све оне који желе да посете Сајам,  важно је знати и то да је цена појединачних улазница 350 динара, а улазница за групне посете 250 динара. "Школски дан" је 26. октобра, а "породични дани" су 23. и 24. октобар. Сајам ће за посетиоце свих сајамских дана бити отворен од 10.00 до 21.00 час. 

"Као и сваке године, трудићемо се да испоштујемо жеље наших читалаца. Неке од наслова које ћемо набавити су из Лагуне: "Вук" Семјуела Берка, "Монах Хокај" Вук Драшковић, неке су из Вулкана: "Књига народа" Миодрага Мајића, чије су књиге доста читане у нашој библиотеци, "Завера виолина" Брендан Слокама. Посетићемо штандове Делфија и других издавачких кућа са доста добрих наслова као што су Стела, Корисна књига, Геопоетика, Епска фантастика. Серијал Косингас о Милошу Обилићу је доста тражен. А ту су и наши најмлађи за које ћемо набавити нове наслове од доста добрих издавачких кућа као што су Креативни центар, Букленда, Пчелице ". 

Библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ већ  7. новембра наставља са организовањем књижевних промоција, када ће са почетком од 19 часова угостити књижевницу Мирјану Бобић Мојсиловић и приуштити још једно књижевно дружење за све љубитеље писане речи.