Основана екипа 3х3 Златибор

Баскет екипа Златибор 3х3

Баскет екипа 3х3 Златибор и званично је регистрована као спортски колектив, иако је овај тим наступао на турнирима претходних сезона. 

Главни чланови екипе су Раденко Смоловић, Бошко Чорбић, Бранко Брашанац и Ђорђе Раковић, а у зависности од обавеза прикључиваће им се и други играчи из општине и округа. Смоловић је некадашњи капитен кошаркашког клуба Златибор са којим је играо КЛС, а прошлу сезону је провео у Милешевцу. Прволигашку кошарку играо је и Чорбић, а прошле сезоне је наступао за Студент из Бајине Баште, док је Брашанац, који је са Златибором освојио Прву Б лигу, играо у Пожези, а четврти Члан баскет квартета је Раковић који такође има искуство са 3х3 терена.

Тим је заведен у Агенцији за привредне регистре, а у току је прикупљање спонзорстава. Екипа Златибора је у претходним годинама играла на турнирима међу којима је и Куп Србије Дејан Димитријевић као представник домаћина, а исто се планира и за ово лето.  

Екипа Златибор 3х3 наставља баскеташку традицију у којој је најуспешнији био Златиборац Срђан Божић, својевремено један од најбољих баскет играча у Србији.