Отворен Парк осмеха у знак сећања на Александра Селаковића (видео)

Парк осмеха у Шљивовици

Игралиште „Парк осмеха“ у знак сећања на трагично преминулог дечака Александра Селаковића отворено је у близини школе „Миливоје Боровић“ у Шљивовици. Парк је отворен тачно седам година од саобраћајне несреће у којој је Александaр погинуо са својим родитељима Миланом и Маријаном.

Иницијативу за изградњу дечијег игралишта којим би се очувало сећање на трагично настрадалог Александра покренули су баба и деда Станка и Љубинко Радељић тако што су поклонили парцелу за изградњу парка, а акцији су се придружили и други баба и деда Милка и Миленко Петровић.

"Захваљујем се председнику Општине и директору комуналног Срђану који су нам овде много помогли. Ми јесмо дали парцелу, али су они све одрадили. За нашег Аца, да нам ублаже бол, тугу, да нашег Аца нико не заборави. Овде ће се деца играти и увек ће поменути мога Аца. И он ће се, ваљда, са њима играти,“

каже Станка Радељић. Општина Чајетина је прихватила иницијативу, носилац радова на изградњи и уређењу игралишта било је КЈП „Златибор“ уз помоћ Туристичке организације Златибор, ЈКП „Водовод“ и Спортског савеза Чајетине.

„Уз помоћ донатора и свесрдну помоћ породица смо ово привели крају. Да се никада не заборави тај трагичан догађај и да буде опомена неодговорним људима који својом непажњом могу у тренутку једну породицу да завију у црно. Ми који остајемо смо дужни да упозоравамо и помогнемо, поготову као носиоци јавних положаја, да младе непрестано упозоравамо на овакве трагичне догађаје и да их предупредимо. Овај парк ће сигурно бити једна трајна опомена и мала једна сатисфакција породицама које су изгубиле своје најмилије,“

рекао је председник општине Чајетина Милан Стаматовић. Садржај спортско реркеативног парка осмислио је Александров ујак Мирко Петровић, некадашњи атлетичар и секретар Спортског савеза Чајетине. Парк садржи терен са трибинама на коме се може играти кошарка, мали фудбал, рукомет, као и справе за вежбање и играње. Парк ће бити на располагању деци из оближњег вртића и основне школе „Миливоје Боровић“, а директорка школе Ана Ристановић је породицама које су покренуле изградњу доделила захвалнице, док су ученици одржали пригодну рецитацију. Игралиште су отворили Александрови школски другови симболичном партијом баскета, а потом је одржан турнир у фудбалу на ком су учествовале четири екипе ученика основних школа са територије општине Чајетина. Терен је освештао парох Шљивовице отац Драгиша Ђуричић који се захвалио донаторима и покретачима акције подсетивши да оваква добра дела треба чинити током великог поста.