Отворена изложба "Пејзажи" Бранимира Ћировића и Драгана Пантелића у КЦ Златибор (видео)

изложба слика „Пејзажи“

У галерији Културног центра на Златибору отворена је октобарска изложба слика „Пејзажи“, Бранимира Ћировића и Драгана Пантелића Бебека. 

Изложба слика „Пејзажи“, аутора Бранимира Ћировића и Драгана Пантелића красиће зидове галерије у Културном центру Златибор све до средине новембра. Драгану Пантелићу поред пејзажа нису страни ни други тематски аспекти, попут портрета и мртве природе. Излагао је више пута самостално и колективно, а овом изложбом сликар обележава 40 година сликарског стваралаштва.

„На овој изложби су обухваћени само пејзажи, који су јако препознатљиви.Има доста мотива и са Златибора, а највише има мотива са мог планинарења, јер сам хтео да покажем људима да може слика да се направи фото-апаратом и да се индентично пренесе на платно или папир“, рекао је Драган Пантелић Бебек.

Сликари су кроз исту тему укрстили две различите технике. Драган је пејзаже представио у омиљеној техници сувог пастела, док је Бранимирова доминантна техника уље на платну. Бранимир Ћировић је пореклом из Босне и Херцеговине, а већ 30 година се бави сликањем пејзажа. 

„До сарадње и заједничке изложбе је дошло случајно; колегу Бебека познајем годинама, идемо заједно на разне ликовне колоније. Кроз наш разговор брзо се наметнула ова идеја и врло брзо је дошло до реализације, јер радимо исту тематику. Мене највише инспиришу мотиви Златибора, Таре, Пештера и мора“, каже сликар, Бранимир Ћировић.

Посетиоци су пре отварања изложбе имали прилику да чују поздравну песму  „Расти, расти мој зелени боре“, у извођењу женске певачке групе Удружења грађана Ере из Ужица. Сви љубитељи уметничких дела, ову изложбу могу посетили до 16 новембра, сваког радног дана од 10 до 17 часова.