Отворена изложба слика Иване Кнежевић у Галерији на Златибору (видео)

Ивана Кнежевић

У Галерији Културног центра на Златибору 6. децембра отворена је самостална изложба ликовне уметнице Иване Кнежевић под називом „ТОК“. Заинтересовани посетиоци изложбу слика могу погледати сваког радног дана од 6. до 20. децембра.

У Галерији Културног центра Златибор ликовна уметница и дизајнер Ивана Кнежевић изложбу својих радова  први пут представила је у понедељак 6. децембра, под називом „Ток“. У овој серији слика коју је излозила помешане се две колекције радова , прва под називом „Кроз прелом“  и друга „ Милси. Изложбом на Златибору приказала је слике мањег формата као и две минијатуре осликаног и обрађеног стакла. Први утисак који се стекне кроз посматрање слика је радост, она дечија искрена, приказана кроз раскошан колорит, игру боја, текстута. Пејзаж је њено полазиште, покушај разумевања природе у себи својстеном стилу, а ова серија слика у мотивима има и апстрактних прича као и симболичких приказа.

 „Ја сам наставник ликовне културе колори, последњих  година превагнуо је тај дечији блажи, интересантнији и веселији колорит. Слике урамљене у тамније рамове су старије слике, новије слике су у белим рамовима које представљају ток разраде сличне теме. Јако ми је битан фидбек публике, зато што публика гледајући у моје слике прво запази  позитивну енергију, то и јесте моја жеља јер слике одражавају мене лично. Ова изложба јесте набој позитивне енергије и дружељубивости“, рекла је Ивана Кнежевић, сликарка.

Своје уметничке способности изражава кроз посебне технике зидног сликарства, осликавања стакала, текстила, а све то уз помоћ различитих материјала које потом престави кроз димезије мањег или већег формата. 

„Слике које су овде изложене рађене су најчешће на платну, дрвету а понеке и на папиру, најинтересантније је што комбинујем метал и клирит на своје слике. Тако из дводимензионалне перспективе улазим у неку тродимензионалну, где из саме равни слике улазим у неку малу скулптуру. Изложене су и две минијатуре које су остале из предходне серије, први пут излажем на Златибору и хтела сам да прикажем цео опус мога рада“, каже ликовна уметница Ивана Кнежевић. 

Ивана Кнежевић оснивач је удружења Креативна јазбина, једана је и од оснивача Удружења неговатеља научног и креативног стваралачког мишљења „Кликераши“. Поставком на Златибору броји своју петнаесту самосталну изложбу која је последња у овој сезони, и преко четрдесет групних изложби у земљи и иностранству.

Сања Глишовић