Пакет помоћи за пензинере - пријаве до 29. априла

p

Пријава за доделу пакета помоћи које деле Савез пензионера Србије (САПЕНС) и Удружење пензионера Србије (УПС) „Независност“ почела је 10. априла.

Право на пакет помоћи имају пензионери чија пензија не прелази 24.987 динара, а за доделу око 55.000 пакета издвајено је око 112 милиона динара, пише Нова економија.

Пријаве за доделу пакета се могу поднети закључно са 29. априлом, а ранг-листе ће бити објављене на огласним таблама удружења и одбора корисника фондова, као и филијала ПИО фонда 30. априла ове године.

Подела пакета почеће 20. маја.

Приликом подношења пријаве потребно је да корисници понесу последњи пензијски чек (извештај из банке), као доказ о висини пензије.

Уколико корисник прима и пензију из иностранства, збир две или више пензија не сме бити већи од 24.987 динара.

Како је објавио ПИО фонд, приликом утврђивања ранг-листе за доделу солидарне помоћи предност имају самохрани корисници или корисници у вишечланом домаћинству коме је једини извор прихода пензија, а приоритет ће добити старији пезионери.

Приговори на ранг листу се подносе у року од осам дана од дана објављивања листе на огласној табли, а решавањем уложених приговора се утврђују коначне ранг-листе (најкасније до 17. маја).

Набавка пакета поверена је Савезу пензионера Србије, који ће их и дистрибуирати удружењима и одборима пензионера за даљу поделу.

Шта се све налази у пакету?

САПЕНС је објавио и јавну понуду у којој се наводи и шта ће бити садржина пакета солидарне помоћи који ће морати да се испоруче на 176 локација у Србији.

Садржај пакета ће бити следећи:

– Кухињска Тузланска со, килограм

– Шећер кристал килограм, Црвенка

– Брашно Т500 килограм, Данубиус (два комада)

– Уље сунцокрет (литар), Дијамант

– Пиринач кочански 400 грама

– Тестенина пужићи 400 грама Грано доро

– Супа кокошија 65 грама Yумис

– Туњевина комади у сунцокретовом уљу 160 грама Оцеан

– Беби сапун са пантенолом, глицерином и уљем невена, Невена, 78 грама

– Зубна паста трипле ацтион 75 милилитара Цолгате

– Детерџент Дуел – ђурђевак три килограма

Оквиран број пакета који набавља САПЕНС је 55.000 комада, сваки пакет мора бити исти, а главни критеријум за набавку је цена.

 

Извор: Ин Медија