ПД "Александар Џавовић" реализовао хуманитарну акцију за Јелену Луковић

планинари

У недељу, 14.04.2024 године у организацији ПД АЛЕКСАНДАР ЏАВОВИЋ изведена је планинарска акција хуманитарног карактера. Планинари су се окупили и ходали за подршку Јелени Луковић  у њеној борби са тешком болешћу.

Јелена Луковић (35) је млада ликовна уметница из Ужица, доктор уметности, изузетан цртач, али пре свега диван човек, дивна супруга, ћерка и сестра.
Дуги низ година храбро се бори са тешком болешћу, а током последњих седмица дошло је до погоршања Јелениног здравственог стања па су јој потребна средства за наставак лечења медикаментима који нису доступни у Србији, јер само једна од осам потребних апликација лека из иностранства кошта 477.465 динара.

На овој планинарској акцији учествовало је 17 планинара из ПД Александар Џавовић, ПСО Вихра Рудо, ПСД Столац Вишеград и ПД Љесковац из Прибоја. Акција је изведена у околини Добруна у РС. Почетак акције је био од манастира Дражевина преко села Бјељајци, села Грање , и Добрунске ријеке.Стаза је била кружна, дуга 12 километара
"Овом приликом се захваљујемо свим планинарима који су учествовали у овој добротворној акцији као и свим људима добре воље који су дали новчани прилог за Јеленино лечење. Планинарски поздрав уз молбу и апел да се ова акција настави,"каже председник ПД "Александар Џавовић", Деспота Џавовић.

БРОЈ НАМЕНСКОГ ХУМАНИТАРНОГ РАЧУНА ЗА ПОМОЋ ЈЕЛЕНИ ЈЕ:
205-9001032129012-15
NLB BANKA
ПРИМАЛАЦ ЈЕЛЕНА ЛУКОВИЋ