"Пепељуга" пред чајетинском публиком (видео)

пепељуга

Другог дана фестивала Деца међу нарцисима Дечји драмски студио „Бистричак“ премијерно је извео своју другу представу, Пепељуга. И ово извођене старије групе Студија је било успешно и одлично примљено код публике у којој поред деце били и родитељи, баке и деке, и други заинтересовани и благонаклони грађани Чајетине.

По ко зна који пут, на сцени неког позоришта или Дома културе постављена је од давнина позната бајка о Пепељуги и њеним злим сестрама и маћехи. Овога пута, режисерску палицу имала је Биљана Здравковић, уметнички руководилац Дечјег драмског студија „Бистричак“ из Чајетине, а представа је рађена у част 30. рођендана дечјег фестивала „Деца међу нарцисима“.

"Повод је феноменалан и мислим да су деца стварно украс овог фестивала, а самим тим и ове наше представе које спремамо тако дуго времена и чекају да буду приказане, тако да је узбуђење велико! Синоћ је била средња група, и одушевљена сам како су се лепо снашла. Они су играли и за Вртић и одлично су реаговали. Некима је то био први наступ, а неки играју 2-3. представу. Ово вечерас је била старија група; они су већ годинама чланови Драмског студија "Бистричак", па све ове млађе групе водимо заправо ка овом нивоу", каже Биљана Здравковић.


Бајка је одрађена са доста ефектном игром и сценским покретом уз одлично одабрану музику па су поједини делови најмлађој публици донели доста смеха. Сами мали глумци су, после почетне треме, заиграли онако како су, након годину дана рада на тексту и сцени, научили.


(Милица Павловић, Зла маћеха
Тадија Ћировић, Пепељугим отац 
Ленка Смиљанић, ПепељугаВук Средојевић, Принц
Никола Манојловић, краљ
Моника Васић, зла сестра 2
Вања Туцовић, зла сестра 1
Кристина Кутлешић, слуга на Двору)

Након две премијере, публика већ са нестрпљењем очекује и трећу коју ће имати најмлађа група „Бистричка“ 25. маја. 

 

Мирјана Ранковић Луковић

сниматељ: Давид Колаковић