ПК ,,Торник“ Чајетина позива на Традиционалну акцију

пк

Планинарски клуб ,,Торник“ из Чајетине организује традиционалну акцију ,,Златиборски видиковци“ у суботу, 16. 9.2023. године.

Акција се организује на венцу Чиготе, на Златибору, а стаза водип реко врхова Чукер и Коњодер, са којих се пружа поглед на читаву Златиборску висораван и
врхове Златибора, као и околне ближе и даље планине Тару, Повлен, Маљен, Мучањ, Дурмитор...а затим преко реке Катушнице, па кроз Гајеве ка почетној тачки.
Стаза је дуга 14,5 км, уз успон од 600 м, а кондиционо спада у средње захтевне стазе.Скуп учесника и старт акције је на Тић пољу, изнад Ауто-кампа на Златибору. Моле се сва друштва/клубови да на tornikpk@gmail.com пошаљу попуњен списак на утврђеном обрасцу бр. 1 ПСС-а, са бројем учесника, или да попуњен образац понесу са собом приликом доласка.

Програм акције:
- 8.00 – 8.45 ч: Пријављивање учесника;
- 9.00 ч: Отварање акције и полазак на стазу;
- 9.00 – 15.00 ч: Пешачење - Тић поље - Споменик на Шуматном брду – Крива бреза /
Једини бор – врх Чукер (1359 мнв) – врх Коњодер (1337 мнв) – кањон реке Катушнице –
насеље Гајеви – Тић поље;
- 15.00 – 16.00 ч: Подела захвалница и ручак.

За учеснике је обезбеђен ручак – војнички пасуљ са купус салатом– Ручак је бесплатан за све учеснике акције. Акција је кружна. На стази постоји извор пијаће воде, али се планинарима и љубитељима природе препоручује да у ранцу понесу најмање литар воде. Опрема, обућа и одећа планинара – учесника у акцији би требало да буде прилагођена стази и временским условима на дан извођења акције.

ПРИЈАВА:
Како бисмо што квалитетније планирали и организовали акцију и прихват учесника, молимо вас да свој долазак благовремено најавите, а најкасније до уторка 12.9.2023. године. Податке о броју учесника вашег клуба/друштва пошаљите на имејл: tornikpk@gmail.com, или позивом на 0641565578.

Како до Тић поља (почетне тачке)?

Магистралом из правца Београда на кружном току на Златибору наставити право и 300 м након Гаспромове пумпе скренути лево ка Ауто-кампу и полазна тачка (где ће бити и паркинг) биће након 400 м, са десне стране.

Координате почетне тачке:
N 43.7197090 E 19.7130658

НАПОМЕНА ОРГАНИЗАТОРА:
- Учесници похода учествују на сопствену одговорност. Од учесника очекујемо максималну одговорност према себи и осталим учесницима акције, а од вођа група и водича да брину о својим члановима и на тај начин помогну организатору.
- Молимо учеснике да у потпуности поштују Правилник о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности.
- Молимо вас да не бацате отпатке од хране, конзерве, пластичне кесе и боце и сл. Сачувајмо природу од загађења.

Пријаве и информације:
тел: 064/1565578 – Председник ПК „Торник“, Марко Џамбасовић
тел: 064/2855930 – Секретар ПК „Торник“, Ксенија Ковач
имејл: tornikpk@gmail.com