ПК "Торник "на Вучјем зубу

пк торник

Претходног викенда ПК "Торник "био је учесник успона на врхове Вучји зуб и Јастребицу на планини Орјен. Организатор ове акције је планинарско друштво "Вучји зуб" из Требиња. Овај успон се у организацији ПД "Вучји зуб" изводи сваке године другог викенда октобра и окупља велики број учесника.

"На акцију смо кренули у петак 7.10. По доласку у смештај у Требињу где смо били заједно са нашим драгим пријатељима из ПД "Рујно", отишли смо у вечерњи обилазак Требиња. Субота је била резервисана за успон.  Почетак стазе био је код планинарског дома на излетишту Убла. Стаза је ишла кроз шуму бора, букве и мунике, а онда гребенски излази на врх Велика Јастребица на 1865 мнв. Након тога уследило је  спуштање ка превоју, а онда најтежи део стазе - успон на Вучји зуб, 1805 мнв. Приликом успона на Вучји Зуб био је потребан велики опрез. Целом дужином успона иде се стрмо преко стене која је на пуно места испресецана пукотинама и отворима у стени," описали су свој успон из ПК "Торник"

Повратак је био преко Доброг дола и Пирине пољане. 

Другог дана у недељу искористили су лепо време да оду у обилазак Требиња, манастира Тврдош и цркве Херцеговачка Грачаница.

"Ове године смо по први пут организовано учествовали на овој акцији, а с обзиром на прелепу природу Херцеговачког краја и гостопримство домаћина радо ћемо се опет вратити и следеће године", истакли су планинари "Торника". Водич на овој авантури био је Марко Џамбасовић .