Плавим возом скоро до Златибора

"Тито као историјска личност, без обзира да ли је био добар или лош, представља бренд који може да привуче значајан број туриста. Плави воз који је Тито користио као свој службени превоз предстваља сјајан начин за један нови туристички производ у Србији, који врло лако може да постане светски познат.Циљ нам је да туристе који бораве у Београду доведемо бар на један дан у Ужице и на тај начин искористимо туристичке потенцијале у Западној Србији- наводи Ристовски. Он истиче да Ужицка република је вероватно најпрепознатљивији и најинтерсантнији део близе историје и нема разлога да га не искористимо у туристицке сврхе. Свуда у свету се такви потенцијали користе, а ми смо идеално позиционирани географски и налазимо се на раскрсници путева између Босне и Херцеговине и Црне Горе", рекао је за “Вести” Марко Ристовски, из “Републик турс“ Ужице.

Детаљи овог програма налазе се на платформи за онлине резервисање излета Сербианадвентурес.цом преко којег се ова тура може резервисати онлајн. У плану су редовни поласци најмање једном месечно а први следећи полазак креће 28. марта.

Програм путовања је осмишљен занимљиво са носталгичним историјским елементима; путници ће моћи да пробају Титова омиљена јела и уживају у сјајној музичкој вечери у којој ће се подсетити старих времена када се славило братство-јединство. Предвиђен је обилазак Ужица, музејске поставке на тему Ужичке републике, подземне фабрике муниције и других знаменитости града, а постоји могућности излета за обилазак спомен-комплекса Кадињача, Мокре Горе, Дрвенграда и манастира Рујно:

- Вожња Титовим Плавим возом у оба смера - Ноћење с доручком у изабраном хотелу на Златибору - Тематска вечера са музичким програмом - Разгледања Ужица, музеја и фабрике муниције и осталих знаменитости града - Излет на Кадињачу, Мокру Гору и Дрвенград - факултативно - Излет Ужичка Република - факултативно - Излет Увачко језеро и видиковац Молитва - факултативно Током летњег периода, ова тура ће бити обогаћена већом понудом факултативних излета.

Организатори очекују и интересовање фирми за ванредне поласке за тим-билдинг и друга путовања намењена запосленима.

Надамо се да ће се у будућности релизовати савремена техничка решења у планинском маниру за долазак Плавог воза до центра Златибора.

Извор: ВЕСТИ