Победнички викенд за чајетински фудбал

Фудбалери Чајетине

Фудбалери Златибора и Чајетине остварили су победе на стадиону Швајцарија минулог викенда, али у потпуно другачијем расположењу. Обе утакмице почеле су минутом ћутања због трагичних догађаја у ОШ „Владислав Рибникар“ и у Младеновцу.

Чајетина је у недељу са 7:1 победила Бакионицу у 24. колу Златиборске окружне лиге и тако наставила борбу за улазак у зонски ранг. Екипа коју воде Оливер Лазаревић и Жељко Станић је дошла до 18. победе у такмичењу, а девете узастопне.

Троструки стрелац за Чајетинце био је Немања Кутлешић који је погађао у 34, 39. и 67. минуту. Два гола је постигао Никола Бјеличић у 43. и 58. минуту, а уписали су се и Бранко Милосављевић у 76. и Милан Радишић у 87. минуту. И поред сјајне игре и још једне блиставе нападачке представе, брига за Чајетину после овог меча су повреде Томића и Караичића.

Чајетина је наступила у следећем саставу: Рољ, Деспић (од 60. Нинчић), Станић (од 46. Кокоровић), Обрадовић, Милосављевић, Гардић, Томић (од 10. Пановић), Бјеличић, Костадиновић (од 46. Радишић), Савић, Караичић (од 27. Кутлешић).

Тим из Чајетине остаје на другом месту јер је лидер Вишесава задржао бод предности победом над Авијатичаром у Врањанима. По три бода мање од Чајетине имају Полет и Јежевица, а у наредном колу екипа гостује Сечици, последњој екипи на табели.

Златибор је у петак савладао Трајал са 2:0 у 34. колу Моцарт бет Прве лиге Србије, али тријумф нема такмичарски значај, с обзиром да је чајетински тим без шанси за опстанак у лиги.

Екипа Предрага Ристановића је одиграла добар меч против екипе која је такође близу испадања, и могла је да дође и до убедљивије победе. Стрелци за шесту победу у сезони били су Душан Врбић у 26. минуту и Стефан Величковић у 51.

Са поразом Рада, Златибор је скочио на претпослење место са 30 освојених бодова, а у наредном колу гостује управо „грађевинарима“ који су сигурни путници у нижи ранг.

Златибор је наступио у следећем саставу: Анџић, Врбић, Илић, Коморски, Величковић, Караћ, Петровић, Милановић (од 89. Цветковић), С. Трипковић (од 89. Вјештица), Кајоде (од 85. Рачић), Чумић (од 55. Н. Трипковић)