Почеле промоције Златибора за летњу сезону (видео)

И ако је зимска сзона у јеку , ТО Златибор је кренула са промоцијама летње сезоне на овој планини. Након телевизијског наступа у  емисији "Шареница", 13. фебруара путују  на сајам у Софији  где су присутни уназад три године и где су већ познати  туристима тог поднебља, а потом настављају даље. 

https://www.youtube.com/watch?v=PRfRN15hxoc

 Доста нових садржаја којима ће се овог пролећа придружити и један од најзначајнијих, а то је гондола, употпуњене понуде на старим локалитетима, поједине атракције без којих се већ Златибор не може ни замислити, промовисаће се ове године у Србији и ван ње. ТО Златибор већ се спрема на пут на први сајам на којем узима учешће у овој години.

"Управо 13. фебруара почиње сајам у Софији где ми већ три године уназад наступамо у главном граду Бугарске и покушавамо да остваримо контакт са њиховим туроператерима. С обзиром на то да су они заиста бројни гости у источној Србији, нама је жеља да њихове туристе доведемо  на сам Златибор, а генерално смо остврили кроз сајамске наступе добре контакте и надамо се да ће та сарадња убудуће бити на једном вишем нивоу. После тога следи Београдски сајам туризма који је за нас најзначајнији и највећи у Србији. Он је крајем фебруара, а после тога нас свакако очекују сајмови у Берлину, Москви - на којем смо већ годинама уназад редовни учесници. Ове године нас очекујеи једна презентација и у Бечу где ћемо наступити са Туристичком регијом Западне Србије и где се очекује велики број туроператера," каже Владимир Живановић директор ТО Златибор.

Промоције ће се упоредо вршити и преко друштвених мрежа, интернет портала, медијских наступа. Оно што свакако олакшава долазак заинтересованих за посете и боравак на Златибору јесте унапређена инфраструктура која омогућава брже путовање до ове планине.

"Ми очекујемо да ће заиста та летња сезона на Златибору поново оборити рекорде, да ће Златибор поново бити једна од омиљених дестинација и страних и наших туриста. Нови објекти који се константно отварају на Златибору нам даје за право да ће се из сезоне у сезону овде обарати рекорди", додаје Живановић.

Мирјана Ранковић Луковић