Почиње национални конкурс Поште Србије за предузетнице

ptt


Пошта Србије саопштила је да данас покреће први национални наградни конкурс "100 успешних пословних жена", под слоганом Најбоље тек долази, чиме се придружила иницијативи и плановима Владе Србије за подршку женском предузетништву и унапређењу положаја жена на тржишту рада.
Пошта је конкурс наменила предузетницама или оснивачима и законским заступницама малих предузећа са територије целе Србије, са циљем да помогне оснаживање и промоцију женског предузетништва кроз афирмацију бизниса чије су власнице жене, као и њихову већу конкурентност и боље позиционирање на националном тржишту роба и услуга.

Наградни конкурс траје до 8. априла, а критеријуми за оцењивање су, између осталог, награде у области пословања или стваралаштва, друштвено-одговорне активности и успешност представљених пословних активности или пословне идеје.

Пријаве ће оцењивати стручна комисија, а проглашење победница конкурса биће организовано крајем априла.

За 100 кандидаткиња чије пријаве буду најбоље оцењене, Пошта ће обезбедити националну видљивост њиховог пословања кроз бесплатан огласни простор у више од 1.500 пошта широм Србије у виду представљања у брошури која ће бити доступна без накнаде корисницима поштанских услуга, као и у онлајн брошури, на мониторима у поштама, и на корпоративном сајту и званичним профилима Поште на Инстаграму, Фејсбуку и Линкедину.

Детаљне информације о условима конкурса и начину пријаве достпне су на интернет адреси хттп://предузетнице.поста.рс, а за додатна питања на располагању је имејл адреса http://preduzetnice.posta.rs, наводи се у саопштењу.