Поетско-музички кабаре „Да, то су били дани“ (видео)

кабаре

Поетско-музички кабаре „Да, то су били дани“ Небојше Дугалића и Бориса Пинговића био је  синоћ одлична завршница Фестивала светске музике који се одржавао ових дана у  Музеју на отвореном „Старо село“ у Сирогојну. Поред Кабареа, публика је уживала и у песмама учесника радионице Биљане Крстић.

Кабаре „Да, то су били дани“ донео је публици  Музеја на отвореном „Старо село“ у Сирогојну мноштво добре енергије. У амбијент „Старог села“ и пријатно предвечерје на Фестивалу светске музике, дивно су се уклопили музика и стихови познатих песника и музичара са ових простора.

" Ретко човек осети потребу да у неком амбијенту изведе некакав наступ, међутим, ово је стварно било очаравајуће. Дугујемо некако свима нама да очувамо овакве ствари и да их негујемо, поготово на оваквим местима чији је концеп управо концепт очувања оног што јесте наш идентитет", рекао је  Дугалић. 

"Привилегија је у овом амбијенту  изводити кабаре као што је наш. Публика је сјајна и као да смо се једни других зажелели. Тако смо се сусрели и нашли. И сјајно је, наравно,  то што Биља Крстић овде чини, то прегнуће да се направи такав диван фестивал који негује нашу традицију и нашу етно песму. То је стварно супер", додао је Пинговић. 

Кабаре Небојше Дугалића и Бориса Пинговића основан је пре деветнаест година. С почетка су ова два врсна глумца наступала са гитарама, а од пре петнаестак година својим гласом и музичким умећима њеихове наступе обогатили су Војислав Савић и Нина Ћосић.

"Мени је јако велико уживање, а иначе сам класичан музичар, свирам у оркестру, а ово ми је неки "вентил" јер се бавим музиком, свирам, свирам нешто што иначе не свирам, а то су ове удараљке и ови електрични бубњеви. То сам научила због њих, да би са њима радила и напредовала, тако да ми је велико задовољство што у животу имам прилику да са њима напредујем и код себе истражујем нове "фиоке" и неке нове ствари које умем да радим", рекла је такође учесница кабареа Нина Ћосић. 

За крај вечери, на бис, у „Старом селу“ зачули су се звуци старог музичког инструмента који је прављен од срца земље, да се својим гласом у срце овог пра-простора врати и сједини са природом и људима. 

Мирјана Ранковић Луковић