Појачана контрола брзине кретања возила

Контрола брзине кретања возила , илустрација

Припадници Управе саобраћајне полиције МУП-а  до 14. августа спроводе акцију појачане контроле саобраћаја која је усмерена на контролу брзине кретања возила.
Саобраћајна полиција ће свакога дана акције ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања - ручне радаре, радаре у системима видео надзора и уређаје за мерење брзине у возилима без обележја полиције тј. "пресретачима", док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила коришћењем проширеног и унапређеног система, саопштио је МУП.
Додају да ће одређени број патрола снимати брзину кретања без заустављања возача и да ће власници возила која буду снимљена у прекорачењу добити на кућну адресу позив да се изјасне о идентитету лица које је учинило прекршај.
Из МУП-а апелују на све возаче да поштују ограничење брзине кретања и истичу да се од почетка ове године, због неприлагођене брзине кретања, догодило 140 најтежих саобраћајних незгода у којима је погинуло укупно 155 лица.
Подсећају да је од почетка ове године, због учињеног прекршаја прекорачења брзине санкционисано више од 230.000 возача, што је за 25 одсто више у односу на исти период прошле године.
Акција појачане контроле саобраћаја спровешће се у 30 држава чланица организације РОАДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе).

 

Извор МУП Србије