Појачана контрола кршења забране кретања

Припадници Министарства унутрашњих послова на више пунктова широм Србије обављају појачану контролу поштовања мере о забрани кретања после 17 часова.

Против свих који, без адекватног одобрења, буду затечени у кршењу ове наредбе биће предузете законом предвиђене мере. Министарство унутрашњих послова још једном апелује на грађане да буду одговорни према себи и другима и да у циљу заштите свог здравља и здравља својих суграђана поштују одлуке Владе Србије и остану код куће.

Управа саобраћајне полиције истиче и да је у претходном периоду уочен повећан број саобраћајних прекршаја, због чега ће у наредном периоду саобраћајна полиција обављати појачану контролу.

Међу саобраћајним прекршајима почињеним у том периоду посебно је изражено непоштовање ограничења дозвољене брзине кретања, што је за последицу имало више саобраћајних незгода широм Србије и смрт две особе на подручју надлежности Полицијских управа у Крагујевцу и Новом Пазару.

У циљу очувања безбедности саобраћаја на путевима током ванредног стања, саобраћајна полиција појачано ће контролисати саобраћај непосредно пре забране кретања и процесуирати све возаче који буду затечени у извршењу прекршаја.

У ситуацијама, у којима су испуњени законски услови, починиоци прекршаја биће одмах привођени надлежном прекршајном суду.

  Извор: Новости