Појачана контрола саобраћаја

полиција

Министарство унутрашњих послова ће у наредном периоду континуирано спроводити мере појачане контроле саобраћаја које ће првенствено бити усмерене на контролу брзине, вожње у алкохолисаном стању, коришћења сигурносног појаса и превожења деце на прописан начин, као и контролу возача мотоцикала.

И поред тога што се повећао број откривених саобраћајних прекршаја – управљања возилом под дејством алкохола за 40 одсто, управљања возилом под дејством психоактивних супстанци за 60 одсто, прекорачење дозвољене брзине кретања за 100 одсто, стање безбедности у саобраћају није на задовољавајућем нивоу, саопштено је из Министарства унутрашњих послова.

У Србији се, претходних дана, догодило неколико тешких саобраћајних незгода, у којима су погинуле четири особе, међу којима једно трогодишње дете, док је више особа задобило тешке телесне повреде, од којих су две животно угрожене.

Министарство унутрашњих послова апелује на све учеснике у саобраћају да повећају опрезност и да поштују саобраћајне прописе, на родитеље да превозе своју децу на прописан начин, а на возаче мотоцикала да поштују прописе у вези ограничења брзине и коришћења заштитне опреме, додаје се у саоштењу.

У највећем броју незгода су учествовали мотоциклисти, при чему је у свим случајевима као утицајни фактор за догађање саобраћајних незгода била пребрза вожња.

МУП Србије