Поново раде зелене пијаце

ПИЈАЦЕ

Зелене пијаце на отвореном и затвореном поново ће радити од уторка 21. априла, одучила је Влада Србије у складу са епидемиолошком ситуацијом.

Сви послодавци су у обавези да радницима обезбеде заштитна средства (маске, рукавице и дезинфекциони раствори), а рад се мора обављати уз поштовање социјалне дистанце. Послодавци су дужни да израде посебан план мера рада током ванредног стања, док су запослени у обавези да то поштују.

Зелене пијаце од сутра су поново отворене, уз обавезну примену свих мера заштите против ширења коронавируса. Одлука о отварању пијаца једно је од ублажавања рстриктивних мера Владе донетих током ванредног стања због спречавања ширења корона вируса, у складу са мишљењем струке.

Да подсетимо, пијаце у Србији, међу којима је и пијаца на Златибору не раде од 30. марта. Многи пољопривредници и произвођачи су тиме изгубили тржиште, а Влада је покушала да помогне увођењем електронске пијаце и пакетом мера за помоћ пољопривреди.

Они који и даље нису у могућности да наставе са радом су објекти чији рад подразумева окупљање великог броја људи, попут радњи различитих делатности које се налазе у тржним центрима.