Порука чајетинских спортиста: Останите код куће

Чајетински спортисти су на паузи јер су све такмичења отказана због пандемије вируса COVID19, а упутили су позив суграђанима да остану код куће.

Фудбалски клуб Златибор је последњу утакмицу одиграо 14. марта против Смедерева 0:0, а на званичном Инстаграм налогу клуба објављена је порука #ОстанитеКодКуће уз бројеве телефона Дома здравља у Чајетини.

Одбојкашице Златибора су викенд пре увођења ванредног стања савладале Руму. Са клупског профила послате су поруке да се поштује мера о останку код куће, објављена је и занимљива фотографија играчица у кућној атмосфери.

https://www.instagram.com/p/B-EbZAYnG-o/?igshid=42lin3wzl6uv

Кошаркаши Златибора су победом над ОКК Београдом вероватно обезбедили учешће у АБА2 лиги наредне сезоне, и док чекају расплет о евентуалном одигравању Суперлиге, плејмејкер Петар Воркапић има јасну поруку:

"Битно је да у овим тешким тренуцима покажемо одговорност и солидарност према нашој земљи и према нашим суграђанима. Будимо довољно одговорни и останимо код куће,"

каже Воркапић у колективној поруци играча Кошаркашке лиге Србије.

Један од најуспешнијих клубова у раду са младима карате клуб Рујно, објавио је снимке на којима његови чланови одржавају форму код куће, самостално спроводећи вежбе и тренинге.

https://www.instagram.com/p/B-K4tv7HLBh/?igshid=1kfw7gk9zuyxb

Прослављени српски спортисти као што су Богдан Богдановић, Никола Јокић, Дејан Станковић, Саво Милошевић, Ивана Шпановић, Филип Филиповић такође су се обратили јавности са поруком "Буди шампион, остани код куће".