Постављен млекомат за органско млеко код "Голд гондола" бара на врху Торника (видео)

m

У оквиру пројекта који „Златиборски еко аграр“ (и његова млекара „Наша Златка“) реализује у сарадњи са Програмом за развој Уједињених нација (УНДП), на крајњој станици Голд гондоле на Торнику, постављен је јединствени млекомат у Србији за органско пастеризовано млеко.

Први млекомат за органско пастеризовано млеко „Златиборски еко аграр“ у сарадњи са Голд гондолом и Иновационим бизнис центром Златибор, поставио је на крајњој станици гондоле на врху Торника. За сада су расположиви производи сир, кајмак и млеко и производи их млекара „Наша Златка“ а у плану је и продаја ширег асортимана артикала овога краја. Органско млеко се узима из четири златиборска села: Јабланица, Стубло, Доброселица и Мушвете.

"Идеја је да увежемо све оно што је логично овде у нашем крају, као што смо увезали произвођаче и да њихов производ пласирамо овде, мислимо да је ово најбољи начин да туристи којих има из целе Србије или Балкана, буду упознати са оним што се овде дешава. Млекомат је јединица за млеко, има замењиву боцу од 200 литара и то је капацитет на дневном нивоу. Апарат који стоји поред њега је диспенсор или флашомат и у њему може да буде више артикала, између осталог и боца за млеко као и други прехрамбени производи", рекао је Марко Марић, директор "Златиборског еко аграра".

Млекомат је постављен у оквиру „Голд гондола“ бара чији запослени су прошли обуку од стране технолога Млекаре „Наша Златка“. Овај пример је према речима директорке „Голд гондоле“ још један у низу примера добре праксе а све у циљу развоја туризма, развоја пољопривреде и имплементације квалитетног производа. 

"Циљ "Голд гондоле" заједно са нашим партнерима и сарадницима из других јавних предузећа и установа општине Чајетина јесте да ово и радимо. На различите начине да правимо и промовишемо ово што имамо овде на Златибору. У овом случају смо се окупили поводом овог пројекта - постављања млекомата који уствари треба да буде само један део слагалице у понуди традиционалних, локалних производа широј маси и ширем тржишту људи који овде долазе на Златибор и циљ нам је да и кроз наш бранч, романтично путовање, угоститељске објекте, промовишемо локалне производе", каже Бојана Божанић, директорка "Голд гондоле".

Након отварања организована је и Златиборска закуска односно, дегустација млечних конвенционалних и органских производа млекаре, као и традиционалних сувомеснатих производа „Пршутане Зарић“.