Позив за пријављивање волонтера

Министарство унутрашњих послова Републике Србије упутило је позив заинтересованим лицима да се придруже припадницима полиције, ватрогасцима и волонтерима у помагању пензионерима током ванредног стања због епидемије вируса COVID19. Пријављивање је покренуто путем националне платформе на сајту https://www.budivolonter.gov.rs који је оформила Влада Србије и на телефоне 19819 19920.

Могу се пријавити сви грађани који не припадају ризичној групи и желе да помогну најстаријим суграђанима и другим ризичним групама становништва.

"Солидарност и емпатија према најугроженијима у току трајања пандемије коронавируса је кључна. Уколико не спадате у ризичну групу, млади сте и здрави, имате слободног времена и желите да помогнете угроженим категоријама становништва сада то можете учинити пријавом на нови јединствени систем за евиденцију волонтера и волонтерки у Републици Србији. У данима пред нама, када је потребно да најугроженији остану у својим домовима како се не би заразили коронавирусом, помоћ волонтера и волонтерки је веома важна,"

наводи се на сајту уз поруку #БудиВолонтер.

https://youtu.be/DkSH36TUC80