Позоришна представа "Народни посланик" 04.фебруара у Културном центру

У уторак 04. фебруара у Културном центру на Златибору, са почетком у 20.00 часова биће одржана представа "Народни посланик".

„Тешко је пред ваше гледање „Народног посланика“, Бранислава Нушића у извођењу ансамбла Народног позоришта Ужице, одолети обећању да ћете видети добру представу. О пуном поготку стављања на репертоар драмског текста најбољег српског комедиографа не би требало да се троше речи.

Поново истицати толико важну потребу да се гледалац, бар за кратко време отргне од туробне и депресивне стварности и озари смехом који води ка комедијској катарзи радости игре, такође је депласирано. Можда би требало само подвући антиципаторско, дубински слојевито и визионарско Нушићево познавање нашег менталитета, карактерних особина и из тога следујућих односа. Острашћени, амбициозни и бескрупулозни у нашим сурово озбиљним настојањима да приграбимо власт, моћ, богатство и доминацију над другим људима, били смо смешни и недорасли и 1883.године када је поштовани Бен Акиба написао „Народног посланика“, сурово смо смешни и данас, а смех нас чека и у будућности…

  Извор: ТО Златибор