Предато више десетина комада оружја у Чајетини

муп

Према подацима које смо добили од Полицијске управе Ужице грађани су Полицијској станици у Чајетини до сада су предали више десетина комада оружја, више од 1.500 комада муниције, три ручне бомбе и око килограм барута.

Полицијска управа Ужице подсећа грађане који поседују нерегистровано оружје да га до 8. јуна ове године, могу предати најближој полицијској станици и да за то неће кривично одговарати, нити сносити било какве последице, а не морају доказивати ни порекло оружја.

Такође, грађани осим личног доласка и предаје, могу контактирати најближу полицијску станицу и позвати полицијске службенике који ће доћи по оружје и експлозивне направе и преузети их.

Министарство унутрашњих послова позива грађане и да до 8. јуна полицијским станицама предају на чување и оружје, које им је остало у поседу након смрти власника.

Свакога дана од 7 до 19 часова грађани могу предати нерегистровано оружје, било да је реч о оружју које по закону не може бити у поседу грађана, као што су аутоматске пушке и минско-експлозивна средства, као и све остало оружје.